Ahtaajien laittomat toimenpiteet Finnsteveä ja sen asiakkaita kohtaan

 

AHTAAJIEN LAITTOMAT TOIMENPITEET FINNSTEVEÄ JA SEN ASIAKKAITA KOHTAAN

Finnsteve ja ahtaajien valitsemat luottamusmiehet ovat käyneet yhteistoimintalain tarkoittamat neuvottelut työvoiman vähentämisestä. Näiden neuvottelujen jälkeen Finnsteve on joutunut irtisanomaan osan henkilökunnastaan taloudellisin ja tuotannollisin perustein. Finnsteve on tarjonnut myös irtisanomispaketin vapaaehtoisille lähtijöille. Yhtiöllä ei valitettavasti ollut muuta vaihtoehtoa, sillä vuonna 2008 alkanut ankara ja pitkäaikainen taloudellinen taantuma on aiheuttanut sille yli 30 miljoonan tappiot.

Yhteistoimintaneuvotteluiden aikana ja sen jälkeen luottamusmiehet ovat torjuneet kaikki yhtiön esittämät ratkaisuvaihtoehdot. AKT:n väittämien laittomien irtisanomisten ratkaisuna yhtiö on tarjonnut puolueetonta osapuolten yhdessä valitsemaa asiantuntijaa, jonka esittämät ratkaisut olisivat molempia osapuolia sitovia. Tämän ehdotuksen AKT on torjunut ja vaatinut 40 työsuhteen palauttamista viime viikolla pidetyssä neuvottelussa. Vastineeksi AKT on luvannut lopettaa laittomat lakot ja boikotit. Yhtiö ei voi toimia AKT:n painostuksen alaisena, eikä se myöskään hyväksy AKT:n yritystä harjoittaa liikkeenjohtovaltaa yhtiön yli. 

AKT ja sen jäsenet ovat ryhtyneet laittomiin toimenpiteisiin yhtiön tekemien päätöksien vuoksi. Viimeksi tänään AKT on julistanut vuorokauden kestävän Finnsteve-yhtiöiden Vuosaaren satamaa koskevan lakon sekä kaksi vuorokautta kestävän Finnlinesin laivojen käsittelysaarron kaikissa Suomen satamissa.

AKT:n laittomat toimenpiteet eivät vahingoita ainoastaan Finnsteveä, sen henkilöstöä ja asiakkaita vaan koko suomalaista yhteiskuntaa eikä niitä sen vuoksi voi hyväksyä.   

FINNSTEVE-YHTIÖT

Seija Turunen
Toimitusjohtaja
p. 050-565 4403