You are here

De Noordkaap - het meest noordelijke punt toegankelijk met een voertuig

In het noordelijkste punt dat toegankelijk is met een voertuig, de Noordkaap (Nordkapp), staat u oog in oog met de ijzig blauwe zee en boomloze berghellingen. Naar de Noordkaap reizen is waarschijnlijk het laatste grote avontuur in Europa. Een reis van 1500 km vanaf Helsinki, of meer dan 2300 km vanaf Malmö - beiden eenvoudig te bereiken met Finnlines ferries vanaf Travemünde, Duitsland - door enkele van de meest magnifieke en afgelegen delen van Noord-Europa.

Ontdek de eindeloze witte nachten en ijzige wind, baad midden in de zomer in de Noordelijke IJszee. Rij door Finland tot de kust van bergachtig Noorwegen, de grens van Europa.

Boek een ferryreis van Duitsland, Travemünde naar Helsinki, Finland en vervolg uw reis over de weg naar Noord-Noorwegen. U kunt uw ferryreis boeken op ons online boekingssysteem of via de Call Centers van Finnlines. 

Door Finland naar Noorwegen en de Noordkaap 

De Noordkaap ligt in Noorwegen, maar startend in Helsinki zal uw reis u door vrijwel heel Finland brengen, steeds richting het noorden. Na de drukte van de Finse hoofdstad bevindt u zich al snel in het merengebied. Diepgroene bossen, glooiende heuvels en natuurlijk duizenden glinsterende meren. Ze behoren tot de schoonste ter wereld, dus vergeet niet om een verfrissende duik te nemen.

Verder naar het noorden bereikt u Lapland, de echte poolwildernis van Finland waar de middernachtzon schijnt. Meer dan 70 nachten komt er geen einde aan de dag en baadt het onherbergzame, fraaie landschap overdag en 's nachts in het zonlicht. De perfecte omstandigheden om te wandelen, vissen of zelfs te golfen om 3 uur 's nachts.

Als u in Noorwegen arriveert en de weg letterlijk ophoudt, heeft u uw bestemming bereikt: Nordkapp. Tot 200.000 mensen bezoeken jaarlijks deze speciale plaats - U zult op een klif staan 300 m boven de ijzige wateren van de Noordelijke IJszee, en echt het gevoel hebben dat u de grens van Europa heeft bereikt.

Passenger Services Call Center

Finland

Phone: +358923143100
Finnlines Plc
Germany map

Brochures and maps

Download Finnlines brochures and destination maps as pdf and order printed copies.

Travemünde–Helsinki ferry timetable

Comfortable Finnlines Star class vessels take you daily from Travemünde to Helsinki in 29 hours.

Finnland, Finland, ferry, Schiffsreise, Helsinki, Sommer, summer, spring, Frühjahr

Newsletter

Subscribe to Finnlines newsletter.